Vrijwilligers

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit niet (meer) zelfstandig kan?
Dan zien wij u graag als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Almere om samen met een van onze gasten een gezellige fietsrit te maken. Dit zijn fietstochten van circa 1-3 uur, op een duofiets met elektrische trapondersteuning, waarbij het voor onze gasten mogelijk is om naar vermogen zelf mee te trappen. U en de gast zitten als fietsmaatjes naast elkaar, waarbij u als vrijwilliger stuurt.
Met deze wekelijkse of 2-wekelijkse fietstochten wordt het isolement van onze gasten doorbroken, komen de gasten op een gezellige manier letterlijk in beweging en ontstaan er unieke contacten tussen gasten en vrijwilligers.
Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor een dagdeel eens in de veertien dagen, eens in de week of maand. Wij doen ons best om een goede match tussen vrijwilliger en gast te maken maar u kunt ook een voorkeur uitspreken voor een vaste gast, iemand die u kent. Naast een “vaste” planning kunt u altijd in ons planningsysteem zien of er een duofiets en gast beschikbaar is.
U krijgt een gedegen instructie voordat u op pad gaat. Er worden één of meer proefritten gemaakt met de duofiets, onder leiding van een ervaren vrijwilliger. U als vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen op de duofiets als bestuurder, maar ook als gast. U ontvangt instructie over ons planningssysteem en we nemen de spelregels met u door.
Hoe meer vrijwilligers zich aansluiten bij onze stichting hoe meer gasten wij tegemoet kunnen komen aan hun wens om een leuk en gezellig fietstochtje te maken. Na het invullen van onderstaand reactieformulier neemt een van onze coördinatoren contact met u op.
Logo tandwiel Fietsmaatjes
Stap 1
Vul het reactieformulier in en  geef aan dat u interesse heeft als vrijwilliger.

 

Logo tandwiel Fietsmaatjes
Stap 2
Onze coördinator bespreekt met u de mogelijkheden en uw wensen na aanleiding van het inschrijfformulier.

 

Logo tandwiel Fietsmaatjes
Stap 3
U wordt gekoppeld als vrijwilliger aan een van onze gasten.

 

Logo tandwiel Fietsmaatjes
Stap 4
U gaat er lekker samen op uit als fietsmaatjes. Lekker fietsen!.