Doelstelling Almere

Het bevorderen van het fietsen door mensen die dat niet (meer) zelfstandig kunnen door het inzetten van vrijwilligers en daartoe geschikte fietsen.
Onze ambitie is groot. Ons streven is dat zoveel mogelijk mensen in Almere gebruik kunnen maken van onze activiteiten. De doelstelling voor het eerste jaar is om te starten met 2 duofietsen, eind 2025 willen wij dat er minimaal 15 duofietsen beschikbaar zijn in Almere. Met dit aantal fietsen kunnen we dan ongeveer 300 gasten van dienst zijn. Om dit te realiseren hebben we uw hulp nodig als vrijwilliger, maar  er is financiële steun nodig.
Fietsmaatjes Almere staat voor kwaliteit en maakt onderdeel uit van het landelijke platform Fietsmaatje.nl
  • Alle lokale Fietsmaatjes Stichtingen zijn professioneel ingericht. Er is een goed financieel beheer en een goed team van mensen die de continuïteit van alle activiteiten waarborgt. Stichting Fietsmaatjes Almere slaagt er de komende jaren in om een organisatorische en financieel gezonde organisatie te worden.
  • Stichting Fietsmaatjes Almere levert in Almere een substantiële en aantoonbare bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een beperking en eenzame mensen.
  • Onze duofietsen zijn goede, robuuste en veilige fietsen die wekelijks technisch worden gecontroleerd door een vrijwilliger en regelmatig worden onderhouden door een fietsenmaker. 
  • Iedere gast en vrijwilliger heeft een intakegesprek en de lokale stichting zorgt daarna altijd voor een goede match. De vrijwilliger krijgt duidelijke instructies en met zowel de gast als vrijwilliger wordt regelmatig contact onderhouden. 
  • Stichting Fietsmaatjes Almere heeft een AMBI-status aangevraagd, en wordt ondersteund door de gemeente Almere. 
  • De stichting werkt nauw samen met Zorggroep Almere, VMCA – Vrijwilligers & Mantelzorg Centrale Almere en De Schoor – Welzijn in Almere.