Duofiets

Iedere vrijwilliger krijgt een uitgebreide instructie voor het instellen en gebruiken van een DUO fiets. Deze instructie omvat ook één of meer proefritten met de DUO fiets onder begeleiding van één van de instructeurs alvorens ze met onze gasten mogen fietsen. De vrijwilliger neemt daarbij afwisselend plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen op de DUO fiets als bestuurder, maar ook als gast.
  • De DUO fiets is voorzien van elektrische trapondersteuning (dubbele accu’s), versnellingen, handremmen en een fietscomputer. De gast kan meetrappen naar eigen vermogen en zit naast een vrijwilliger (fietsmaatje) die fietst en stuurt. U zit op comfortabele stoeltjes.
  • De DUO fietsen zijn aangepast aan onze wensen m.b.t. veilig en comfortabel rijden. De fiets is zeer stabiel, heeft een unieke korte draaicirkel en kan met de beperkte breedte op elk fietspad in Almere rijden, zelfs door poortjes van Amsterdammertjes op een aantal fietspaden.
  • Elke DUO fiets heeft een eigen “Fietswacht’ die kleine reparaties kan verrichten, bandenspanning in de gaten houdt en contact onderhoudt met onze fietsenmaker. Elke DUO fiets is daarnaast uitgerust met een handpomp, plakspullen, klein gereedschap en een EHBO-doos. Alle DUO fietsen worden onderhouden door Bike totaal Schulting tweewielers in Almere. De fietsen staan gestald op diverse locaties in Almere. Iedere vrijwilliger wordt wegwijs gemaakt in de bijzonderheden van elke stalling.
Duofiets
Je zit ‘als maatjes’ naast elkaar, waardoor het gezellig samen fietsen en praten is.