Duofiets

Iedere vrijwilliger krijgt ook uitgebreide instructies en maken we één of meer proefritten met de DUO Fiets onder leiding van één van de coördinatoren alvorens we je erop sturen samen met onze gasten. De vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen op de DUO fiets als bestuurder, maar ook als gast.
  • De fiets heeft elektrische trapondersteuning, dubbele accu’s en versnellingen. De gast kan dus meefietsen naar eigen vermogen en zit naast een vrijwilliger (fietsmaatje) die trapt en stuurt. U zit op comfortabele stoeltjes.
  • De duo fietsen zijn aangepast aan onze wensen m.b.t. veilig en comfortabel rijden. De fiets is zeer stabiel, wordt deskundig onderhouden, heeft een unieke korte draaicirkel en kan met de beperkte breedte op elk fietspad rijden. 
  • Per stalling is er een “Fietswacht’ die kleine reparaties kan verrichten, bandenspanning bijhouden én heeft nauw contact met de organisatie. Bij eventuele calamiteiten onderweg hebben wij een ophaalservicecontract afgesloten. De fietsen worden onderhouden door lokale fietsenmakers.
  • De fietsen staan gestald op diverse locaties in Almere. Met je vrijwilligerspasje kan je – na reserveren in het rooster – elke fiets op elke locatie gebruiken.
Duofiets
Je zit ‘als maatjes’ naast elkaar, waardoor het gezellig samen fietsen en praten is.